e-Sense news

e-Sense news

Fredagsmys!!

SnacksPosted by Mathias Wed, January 25, 2017 12:57:36

Vi ser på skillnaden mellan chipstillverkare.

Vi studerade sex olika varumärken av Sour Chream & Onion med hjälp av e-sensorik. Vi kan med hjälp av multivariabel dataanalys se globala skillnader eller zooma in och se skillnader på molekylnivå. Vi letar efter olikheter mellan produkterna och vad det är som skiljer dem åt.


PCA-ANALYS

Vi ser tre tydliga grupperingar. Grupperna till vänster är från samma tillverkare. En grupp är gjort av pressat potatispulver. Tredjegruppen består av tre olika tillvekare varav två är näsan helt överlappade.


Vi kan med denna analysmetod studera skillnaderna mellan de olika tillverkarna i detalj. Med hjälp av kovatsindex kan vi till och med identifiera vilka potentiella aromer som använts eller vilken typ av potatis.


Läs mer på www.e-sense.se

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.