e-Sense news

e-Sense news

Optimering av kryddblandningen i pepparkakor

SnacksPosted by Mathias Wed, April 11, 2018 00:11:46
Vi har tillsammans med Bayn Europe gjort en studie på sockerreducerade pepparkakor.

Läs artikeln här

Vi har tidigare kartlagt aromerna i pepparkakor för att studera skillnaden mellan olika tillverkare i Sverige. Nedan kan en snapshot från databasen ses...

Det finns spridning mellan pepparkakstillverkarna. Till höger på grafen finns de prover som innehåller citrusfrukt, troligen apelsinskal.

Då vi studerar de pepparkakorna där sockret är utbytt mot fibrer och polyoler, kan vi konstatera att aromerna från kryddorna inte påverkas signifikant då sockret byts ut. Dock är det viss skillnade mellan proverna. Detta kan bero på att sockret påverkar texturen på pepparkakorna och binder därför aromerna annorlunda än hos den sockerreducerade.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.